Scholing na ontwikkeladvies

Soms komt er uit je ontwikkeladvies een nieuw perspectief, zoals een andere functie. Als je niet de juiste opleiding hebt, heb je scholing nodig.

Dit najaar krijg je daarom de mogelijkheid gratis (online) scholing te volgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een korte cursus of een oriëntatie op omscholing. Of bijvoorbeeld een vakgerichte bijscholing (of een module).

NL leert door
Vanaf 6 juli 2020 kunnen werkgevers de NOW 2.0 aanvragen. Dit tweede noodpakket is erop gericht om zo veel mogelijk banen te behouden. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen, zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. Om werkgevers en werknemers hierbij te helpen, introduceert het kabinet de regeling NL leert door. Vanuit deze regeling is €50 miljoen euro beschikbaar voor gratis ontwikkeladvies en gratis (online) scholing. Doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van het belang van leren en ontwikkelen. NL leert door helpt werkenden en werkzoekenden zich voor te bereiden op (ander) werk. NL leert door is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Klik hier voor meer informatie over Hoe werkt Nederland.

Hoe zit dit in de tijd:

Augustus: start van de ontwikkeladviestrajecten

Uiterlijk 4e kwartaal 2020: scholingstrajecten.

Zoals het er nu uitziet komt er uiterlijk in het vierde kwartaal ruimte voor scholing. Dit zal online scholing zijn.

Denk hierbij aan:

  • korte cursussen, vaardighedenontwikkeling
  • cursussen voor vakgerichte bijscholing
  • vakgerichte modules met het oog op omscholing

Voor al deze scholingstrajecten zal dit gaan via goedgekeurde opleiders. Op dit moment zijn deze nog niet bekend. Daarom is het belangrijk dat als onderdeel van je ontwikkeladvies ook duidelijk wordt of jij een van deze scholingen nodig hebt. De arbeidsmarktscan (zie de arbeidsmarktscan) helpt daarbij. De scholing zelf is geen onderdeel van het ontwikkeladvies. Later (in de tijd) zal duidelijk worden hoe jij zelf deze aan kunt vragen. Als hierover meer bekend is, zal dat op deze site gepubliceerd worden waar mogelijk.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.