Het ontwikkeladviestraject

Vanaf augustus kan ook jij het ontwikkeladviestraject vanuit “NL leert door” volgen

Voor wie?
Werkenden en werkzoekenden (en dus ook ondernemers) kunnen dit ontwikkeladviestraject volgen bij een gekwalificeerd (bijvoorbeeld via Noloc) loopbaanadviseur. Doel is dat jij weer zicht krijgt op de arbeidsmarktkansen die er in deze tijd zijn.

Wat?

Met dit ontwikkeladviestraject krijg je ondersteuning bij het ontdekken van je arbeidsmarktkansen, het kiezen van de juiste (bij)scholing en/of je krijgt tips bij het zoeken en solliciteren naar werk. Om die arbeidsmarktkansen goed inzichtelijk te krijgen, is de arbeidsmarktscan een vast onderdeel van het gehele traject.

Deze ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hierover een brief aan de Tweede Kamer gestuurd.

Door wie?

Deze ontwikkeladviestrajecten worden uitgevoerd door gekwalificeerde loopbaanadviseurs. Ik, Inge van Erkel, ben volledig gekwalificeerd en heb veel ervaring en daardoor ook tools en kennis om jou in je traject verder te helpen. Zie hier voor meer informatie over mij. Kortom je bent van harte welkom voor je aanmelding en/of je vragen. Mijn motto is immers: wie vraagt, krijgt antwoord en komt een stap verder.

Wanneer?

Vanaf 1 augustus kun je starten. Je kunt je nu wel al aanmelden of informatie opvragen. De subsidieregeling zelf loopt vanaf 1 oktober Mail mij je contactgegevens en geef aan of je je al aanmeldt dan wel welke vraag je hebt.
Of vul het contactformulier in.

En daarna?

Naast het noodpakket banen en economie, dat doorloopt tot eind september, wat er op is gericht om zo veel mogelijk banen te behouden, wil het kabinet met dit ontwikkeladviespakket mensen helpen om zich aan te passen aan de nieuwe economische realiteit. In aanvulling op de NOW-regeling waarin werknemers hun werknemers stimuleren aan bij-en omscholing te doen en daarvoor bestaande regelingen inzetten, heeft het kabinet 50 miljoen euro uitgetrokken voor het crisisprogramma NL Leert Door, waarmee mensen zoals jij kosteloos ontwikkeladviezen en online scholing kunnen volgen.

Naast het ontwikkeling adviestraject kun jij als werkende of werkzoekende vanaf dit najaar ook scholingstrajecten volgen. Dat kunnen kortdurende cursussen zijn om een specifieke vaardigheid te leren, vakgerichte bijscholing of een eerste module van een langer omscholingstraject. Zo kun je vaardigheden leren om ander werk te kunnen verrichten binnen de organisatie waar je al werkzaam bent, of om beter inzetbaar worden voor andere bedrijven.

De ondersteuning uit het NL Leert Door-pakket kan zo ook een eerste stap zijn richting omscholing naar een ander beroep of andere loopbaan met betere arbeidsmarktkansen. Om gebruik te maken van de scholingsmogelijkheden, hoeven deelnemers zich alleen aan te melden bij een deelnemende opleidingsinstantie. De opleidingsinstantie handelt verder de administratie en kosten af. Dat gebeurt dus niet door de loopbaanprofessional die jou begeleidt in het ontwikkeladviestraject.

Minister Koolmees is blij dat mensen vanaf deze zomer al aan de slag kunnen met een loopbaanadviseur: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

 

Bron:

Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid
Ontwikkeladvies

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.